Bæredygtighed

Olivenvokslys – Et Upcycling Produkt

Hos Kunstindustrien bestræber vi os på at upcycle og genbruge så meget som muligt.

Vores serie af Olivenvokslys er et Upcycling-produkt fremstillet af den kasserede råmasse efter olivenolie produktion.

Oliventræer er en ressourcestærk "leverandør" af oliven gennem mange mange år og ved at genbruge den resterende råmasse til fremstilling af voks til bl.a. lys, er en fantastisk måde at hjælpe med at reducere vores påvirkning af miljøet.

At støtte cirkulære produkter er bedre for os og for vores planet.

Genbrug – Downcycling - af pakke materiale.

Kunstindustrien arbejder mod en mere bæredygtig fremtid og sigter efter af genbruge så meget emballage som muligt uden at det vil gå ud over vores varer.

Derfor vil vores kunder nogle gange modtage en genbrugsæske/kasse med genbrugsfyld.

Genbrugsfyld kan være i form af chips, der kan være lavet af forskellige former for plast. Disse chips kan genbruges et utal af gange uden at kvaliteten forringes, og de kan af slutbrugerne enten fortsat bruges til pakkefyld eller f.eks. fyld til en sækkestol eller lignende. De kan også doneres til en nærliggende institution eller velgørende formål, der kan lave kreative projekter med dem.

Når pakkechipsene har afsluttet deres rejse, samles de i en plastpose og sorteres som plastaffald.

Hvad er Upcycling?

Upcycling, også kendt som kreativt genbrug, er processen med at omdanne biprodukter, affaldsmaterialer, ubrugelige eller uønskede produkter til nye materialer eller produkter, der opfattes som værende af højere kvalitet, f.eks. kunstnerisk- eller miljømæssig værdiforøgelse.

Den stigende forbrugerefterspørgsel efter mere bæredygtige produkter, og de vedvarende kvaliteter af naturlige råvarer, er et perfekt match til, at bringe endnu flere cirkulære produkter ind i vores liv.

Gennem de sidste par år har Kunstindustrien fokuseret mere på upcycling muligheder af kasserede råvarer, som kan genbruges til fremstilling af lys.

Ved at genbruge så meget som muligt fra de dyrbare naturressourcer fra vores jord, kan vi hjælpe med at reducere klimaaftrykket.

At Upcycle og genbruge 100% restmateriale fra olivenolie produktion til for eksempel levende lys, er således et kæmpe skridt i den rigtige retning for os og for vores planet.